Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Α.Ο.Κ Αιγινιακός-Ε.Γ.Σ Ζαφειράκης Νάουσας: 66-76

Για την 19η αγωνιστική του Α΄ τοπικού πρωταθλήματος της Εκασκεμ, ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός ηττήθηκε στο Αιγίνιο από τον Ζαφειράκη Νάουσας, με σκορ 66-76. 
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Αιγινιακού έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
''Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Δυστυχώς δεν μπήκαμε δυνατά στο 1ο δεκάλεπτο και ήμασταν πολύ άστοχοι με αποτέλεσμα να μείνουμε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς. Στα επόμενα δύο δεκάλεπτα καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι φέρνοντάς το στον πόντο, κλείνοντας το 3ο δεκάλεπτο με σκορ 49-50 και αυτό έγινε χάρη στην επιθετική άμυνα που παίξαμε κλέβοντας 6 φορές την μπάλα και πετυχαίνοντας εύκολους πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση και κάναμε κρίσιμα αμυντικά λάθη που μας στοίχησαν την νίκη. Πιστεύω πως αυτά τα παιχνίδια για να τα κερδίσεις πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, καθώς είμαστε μια ομάδα νεανική και χωρίς πολλές εμπειρίες από τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Για άλλη μια φορά σταθήκαμε άτυχοι μιας και ο Σούρας Μπάμπης γύρισε το γόνατο του στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου. Του ευχόμαστε να είναι σύντομα κοντά μας''.
Την επόμενη αγωνιστική (8/3/2014) ο Αιγινιακός θα αντιμετωπίσει τον Γ.Α.Σ Αλεξάνδρειας στην Αλεξάνδρεια.
Διαιτητές: Ευφραιμίδης, Σιαμάτρας.
Δεκάλεπτα: 4-12, 20-29, 49-50, 66-76.

Α.Ο.Κ Αιγινιακός (Λοτζιανιώτης): Μωυσίδης 25(3), Κατσιάνος 21(5), Τερζής 11(1), Στάμος 4, Σούρας, Κολαξίδης 3, Αναστασιάδης 2, Μελίδης, Κισκινίδης, Βουλτσίδης Κ., Τσικούρας.

Ε.Γ.Σ Ζαφειράκης Νάουσας (Τούφας): Βάϊγκαντ, Ιωσηφίδης 11(3), Μουρατίδης 15(2), Ζιάννης 8, Χρυσανθάκης 2 , Τούφας, Γκάνας 18(1), Σκουλαριώτης 14(1), Σιδηρόπουλος, Χειμάριος 4, Μίλης 4, Ψαράς. 

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός στο γυμνάσιο Αιγινίου

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών αθλητικών ωρών, αντιπροσωπεία αθλητών μαζί με τον προπονητή της ομάδας Ηλία Λοτζιανιώτη και τον πρόεδρο της ομάδας Νίκο Μπογιατζή, επισκέφτηκαν το γυμνάσιο Αιγινίου, όπου μαθητές και μαθήτριες τους υποδέχτηκαν με χαρά και ικανοποίηση. 
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους παίκτες της ανδρικής ομάδας και να παίξουν μαζί τους καθώς και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μπογιατζής μετέφερε στα παιδιά με λίγα λόγια την ιστορία της ομάδας και τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια για την στήριξη του μπάσκετ. Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Λοτζιανιώτης τόνισε πως είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε εδώ μαζί με τα παιδιά και να μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός διαμορφώνει προσωπικότητες και ολοκληρωμένους πολίτες. Προσπαθούμε μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό και την μεθοδική δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια να μεταδώσουμε στα παιδιά τα μυστικά του μπάσκετ.
 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον γυμναστή του σχολείου Σάκη Τερζή για την πρόσκληση που μας έκανε και θέλουμε να του ευχηθούμε καλή συνέχεια στο έργο του και την προσπάθεια που κάνει. 
Η εκδήλωση κράτησε 3 ώρες περίπου, καθώς όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αθλητές της ομάδας και να πάρουν αυτόγραφα τους.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μέγας Αλέξανδρος Πολυκάστρου-Α.Ο.Κ Αιγινιακός: 61-47

Για την 18η αγωνιστική του Α΄ τοπικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός ηττήθηκε στο Πολύκαστρο από τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο, με σκορ 61-47.
 Οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για ένα ημίχρονο, καθώς η ομάδα του Αιγινίου έβρισκε λύσεις από τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (9 σύνολο), να ανανεώνει τις επιθέσεις της και να πετυχαίνει πόντους. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για τον Αιγινιακό, καθώς οι Κατσιάνος και Τερζής έχοντας από 4 φάουλ ο καθένας αντικαταστάθηκαν. Αυτό σε συνδυασμό και με το κακό αμυντικό και επιθετικό 3ο δεκάλεπτο της ομάδας, με ένα επιμέρους σκορ 18-8 υπέρ του Μέγα έκλεισε το δεκάλεπτο στο 44-28. Το 4ο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς το μόνο που κατάφερε η ομάδα μας ήταν να μειώσει κάπως την διαφορά. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι απουσίες των Σούρα, Κολαξίδη και Αλβανού, καθώς ο πρώτος έλλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο δεύτερος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ο τρίτος έχει υποχρεώσεις με την εργασία του.  
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Α.Ο.Κ Αιγινιακός, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: 
''Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μία από τις πιο έμπειρες ομάδες της κατηγορίας. Για ένα ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί και δυσκολέψαμε αρκετά την ομάδα του Μέγα. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την συγκέντρωσή μας κυρίως την αμυντική, με αποτέλεσμα να μας τιμωρήσει η αντίπαλη ομάδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ελλείψεις που είχαμε στις θέσεις των ψηλών, καθώς το rotation της ομάδας ήταν πολύ μικρό, και έτσι δεν μπορέσαμε να προστατέψουμε τους παίκτες που είχαν φορτωθεί από νωρίς με φάουλ και να δώσουμε τις απαραίτητες ανάσες στα παιδιά που είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Θεωρώ πως εάν ήμασταν πλήρης, ίσως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι. Για μας κάθε παιχνίδι είναι και μία εμπειρία και αυτό που θέλουμε είναι να μην απογοητευόμαστε, αλλά ούτε και να ενθουσιαζόμαστε εύκολα από ένα αποτέλεσμα. Ακολουθεί μία σειρά δύσκολων παιχνιδιών και θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας όσο πιο γρήγορα αυτήν την ήττα''.
Το επόμενο Σάββατο στις 18:00 ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας στο Αιγίνιο.

Διαιτητές: Καλέσης, Σαλαπάνης.
Δεκάλεπτα: 8-4, 26-20, 44-28, 61-47.

Μέγας Αλέξανδρος Πολυκάστρου (Παπαδόπουλος): Πεταλίδης, Τρόντσιος, Τσακαλίδης 1, Χρυσίδης 1, Φλαρούντζος 10 , Χαραλαμπίδης 22, Ζάχος 6(2), Μπαλιάκας 15, Κατρακαλίδης 6, Παπαδόπουλος, Κοντούρογλου.

Α.Ο.Κ Αιγινιακός (Λοτζιανιώτης): Μωυσίδης 19, Κατσιάνος 9(2), Τερζής 8, Στάμος 1, Αναστασιάδης 2, Μελίδης 4, Τοπαλίδης 4, Βουλτσίδης Κ.,Τσικούρας.



Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οι διαιτητές στον αγώνα με τον Μέγα Αλέξανδρο Πολυκάστρου

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τον αγώνα Μέγας Αλέξανδρος Πολυκάστρου-Α.O.K Aιγινιακός που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15/2/2014 στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο Πολυκάστρου.
Πρόκειται για τους κ.κ Καλέση Βασίλη και Σαλαπάνη Ευριπίδη.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Α.Ο.Κ Αιγινιακός-Γ.Α.Σ Κορινός: 63-67

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Για ακόμη μια φορά φέτος ο Αιγινιακός χάνει με αυτόν τον τρόπο. Απαιτούμε σεβασμό στην προσπάθεια που κάνουμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλη τέτοια είδους διαιτησία. Δεν είναι δυνατόν η προσπάθεια μιας ομάδας να εξαρτάται κάθε αγωνιστική από τα σφυρίγματα των διαιτητών. Δυστυχώς η υπομονή μας εξαντλήθηκε και παρακαλούμε τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  
Για την 17η αγωνιστική του A΄ τοπικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Α.O.K Aιγινιακός ηττήθηκε στο Αιγίνιο από τον Γ.Α.Σ Κορινό με σκορ 63-67. Υπάρχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία κυρίως στα τελευταία λεπτά σε ανύπαρκτα φάουλ. 
Η αναμέτρηση είχε διακυμάνσεις στο σκορ και θα λέγαμε ότι ήταν μοιρασμένη. Στο 1ο ημίχρονο ο Αιγινιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του και να επιβάλλει ένα γρήγορο ρυθμό φέρνοντάς τον μπροστά στο σκορ με 38-31. Στο 2ο ημίχρονο ο Κορινός ισορρόπησε το παιχνίδι έχοντας καλές επιστροφές και κατάφερε σιγά-σιγά να μειώσει το σκορ. Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η φιλοξενούμενοι ευστοχούσαν μόνο από την γραμμή των ελευθέρων βολών, καθώς εκτέλεσαν 7 συνεχόμενες και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 63-67.
   Μετά το τέλος του αγώνα το προπονητής του Α.Ο.Κ Αιγινιακός Ηλίας Λοτζιανιώτης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
 ''Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που είχε πολλούς έμπειρους παίκτες και ίσως από τους καλύτερους στην κατηγορία. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και το καταφέραμε για ένα ημίχρονο. Δυστυχώς οι πολλές ελλείψεις που έχουμε τον τελευταίο καιρό, δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε το ανάλογο rotation των παικτών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κούραση και αυτό να φαίνεται κυρίως στην τελευταία περίοδο. Εμείς από την πλευρά μας παλεύουμε και θα παλεύουμε το κάθε παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει την φετινή χρονιά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ως το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην προσπάθεια των παιδιών που για ένα ακόμη παιχνίδι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.''
 Την επόμενη αγωνιστική (15/2) η ομάδα μας, θα αντιμετωπίσει στο Πολύκαστρο τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο Πολυκάστρου.
Διαιτητές: Χρυσάφης, Χατζημπαλίδης.
Δεκάλεπτα: 21-22, 38-31, 51-45, 63-67.

Α.Ο.Κ Αιγινιακός (Λοτζιανιώτης): Μωυσίδης 24(3), Κατσιάνος 6(1), Τερζής 12(2), Στάμος, Σούρας 11, Αναστασιάδης 2, Μελίδης 8, Τοπαλίδης, Βουλτσίδης Κ., Κισκινίδης, Τσικούρας.

Γ.Α.Σ Κορινός (Χρυσίδης): Κοτσίμπελης 9, Κουρκούτας 17(4), Ντινόπουλος 10(2), Βαφόπουλος 12, Γαλανός , Παπαμιχαήλ 17, Ευαγγελόπουλος 2.



Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή πίτας Α.Ο.Κ Αιγινιακός

Σε ένα ευχάριστο κλίμα, η ομάδα μπάσκετ του Α.Ο.Κ Αιγινιακός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, στο κλειστό γήπεδο Αιγινίου.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μέγας Αλέξανδρος Κρύας Βρύσης-Α.Ο.Κ Αιγινιακός: 45-69

Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός επιβλήθηκε του Μέγα Αλέξανδρου Κρύας Βρύσης εκτός έδρας, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ του Α' τοπικού πρωταθλήματος, με σκορ 45-69.
Η ομάδα του Αιγινιακού είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφτασε σε μια εύκολη νίκη όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα. Ενθαρρυντική ήταν και η παρουσία των τριών μικρών της ομάδας, που πήραν χρόνο συμμετοχής.
Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Αιγινιακός είχε δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Κολαξίδη (τραυματίας) και Αλβανού (λόγω εργασίας).
  Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Αιγινιακού έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
''Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ξέραμε ότι ο αντίπαλος ήθελε να κερδίσει, λόγω του ότι έμεινε πίσω στην βαθμολογία. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι συγκεντρωμένοι κάνοντας πολλά εύκολα και αβίαστα λάθη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αντίπαλο να είναι κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο μειώσαμε τα λάθη μας και βελτιώσαμε πολύ το αμυντικό μας κομμάτι, αφού δεχτήκαμε μόλις 14 πόντους. Στην επίθεση είχαμε υπομονή και κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, βρίσκοντας καλές επιλογές.Χρειάζεται να κρατήσουμε την συγκέντρωση μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, γιατί ακολουθεί μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών''.
   Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας μας είναι στις 8/2/14 στο Αιγίνιο, με τον Κορινό.


Διαιτητές: Μύτωνας, Χαριτίδης.
Δεκάλεπτα: 20-16, 31-30, 39-46, 45-69.

Α.Ο.Κ Αιγινιακός (Λοτζιανιώτης): Μωυσίδης 16(3), Κατσιάνος 21(4), Τερζής 11, Στάμος 2, Σούρας 12, Αναστασιάδης, Μελίδης 2, Τσικούρας, Βουλτσίδης Κ. 5(1), Κισκινίδης.

Μέγας Αλ. Κρύας Βρύσης (Ντουβαλέτης): Κυριακίδης, Τολιόπουλος 23(1), Παντσής 6(1), Μαραζίδης,Μπαμπαμάσης, Αμιτζόγλου, Δεμερτζής 2, Μαντζούκης, Καλαβάζης 10, Καρύπης 4.